Altijd een tuinplank naar wens bij HOUTvakman.nl!

DIY Journal

Tuinhout bestelt u eenvoudig & voordelig bij HOUTvakman.nl, zowel tuinplanken als tuinbalken! Maar wat is een ‘tuinplank’ nou eigenlijk precies en voor welke variant moet ik gaan? De keuze is redelijk uitgebreid natuurlijk, waarbij diverse houtsoorten mogelijk zijn, zo bestelt u eiken, vuren en douglas planken bij HOUTvakman.nl direct online voor de beste prijs. Maar naast houtsoort zijn er ook diverse bewerkingen en behandelingen, die aan de hand van uw specifieke situatie de voorkeur kunnen genieten. Onderstaand een korte toelichting.

Allereerst kunt u kiezen uit diverse onbewerkte (recht toe recht aan planken) of bewerkte planken (rabat & vellingdelen) van eiken, douglas en (geïmpregneerd) vuren. In het geval van gevelbekleding bijvoorbeeld, wordt vaak gekozen voor een specifiek rabatdeel. Hierbij is de plank bewerkt met het oog op een goede bevestiging, die tevens eenvoudig te monteren is. Denk hierbij aan de Zweedse rabatdelen die mooi overlappend geplaatst kunnen worden, of de vellingdelen die met hun tong en groef verbinding strak geplaatst kunnen worden. Op het gebied van rabatdelen zijn er veel verschillende mogelijkheden. En ook niet onbelangrijk, kiest u voor fijnbezaagd (ruw), geschaafd (glad en maatvast) of zichtzijde fijnbezaagd (alleen de voor zichtzijde fijnbezaagd)? Indien u twijfelt wat het beste past bij uw specifieke situatie, dan zijn onze medewerkers u graag van dienst met een gericht advies!

En op het gebied van behandeling is het geïmpregneerde vuren voor buiten natuurlijk de meest bekende ‘tuinhoutsoort’. Hierbij is het vuren voorzien van een behandeling die het hout verduurzaamd en beter bestand maakt tegen de invloeden van buiten. Tegenwoordig is een duidelijke trend merkbaar op het gebied van onbehandeld tuinhout. Onbehandeld tuinhout heeft een mooie natuurlijke en sfeervolle uitstraling en natuurlijk is dit een milieuvriendelijke keuze. Eikenhout is hierbij een populaire keuze, maar ook is de populariteit van douglas de laatste jaren extreem gestegen. De keuze is uiteraard afhankelijk van smaak- en stijl voorkeuren, maar ook op het gebied van budget. Houdt rekening met het feit dat onbehandeld tuinhout qua aanschaf een stuk prijziger is t.o.v. geïmpregneerd vurenhout.

Douglas is een van de weinige houtsoorten, naast eiken dus, die zonder behandelingen gebruikt kan worden in de tuin. Een tuinplank van douglas is sterk, duurzaam, heeft een prachtig robuust uiterlijk en straalt sfeer en warme uit door de mooie vlamstructuur en roodachtige kleurtint(en). Een tuinplank van Douglas is een ‘prijstechnisch’ interessant alternatief voor eikenhout en wordt veelal gebruikt voor schuren, tuinhuisjes, overkappingen, schuttingen, pergola’s en terrassen, oftewel voor alle houtconstructies in de tuin! Waar u ook voor gaat, tuinplanken bestelt u bij HOUTvakman.nl voor een scherpe prijs. En om het makkelijk te maken hebben wij alle ‘tuinplanken’ verzameld binnen een categorie, waarbij u het gehele aanbod eenvoudig kunt bekijken en gebruik kunt maken van onze filterfuncties, om zo gericht een selectie te maken die past bij uw wensen! Bekijk hier alle tuinplanken van HOUTvakman. En bent u op zoek naar een product dat u hier niet kunt vinden, geef ons dan een seintje. Wij zijn u graag van dienst met een gericht voorstel!