5 x leuke DIY wanddecoratie

Iets leuks aan de muur? Dat doe je natuurlijk zelf! Dit zijn vijf manieren om je muren te verfraaien met zelfgemaakte decoraties.

1. Bloemenmuur

Koop bloemenslingers in dezelfde kleur of zelfs in verschillende kleuren en hang die vanaf de bovenkant van de muur naar beden. Leuk boven een bed.

2. Prikbord

Een prikbord ziet er in principe overal goed uit, en je kunt het net zo veel aanpassen als je wilt. Maak eens een reusachtig prikbord dat vrijwel de hele wand bestrijkt en plaats er plakjes op om mooie potten, planten of schilderijtjes op te zetten of een spiegel aan op te hangen.

3. Foto’s op canvas

Door je mooiste vakantiefoto’s te laten printen op canvas, kun je je eigen galerie creëren. Hang doeken van verschillende afmetingen en vormen met de ophangsystemen van Artiteq op een speelse manier boven en onder elkaar, dan lijkt je huis het net een echte galerie. 

4. Kunst van gekleurd papier

Van gekleurd papier kun je prachtige kunstwerken maken. Je neemt een wit vierkant of langwerpig papier als ondergrond en knipt of snijdt verschillende geometrische patronen uit verschillende velletjes gekleurd papier. Daarmee maak je mooie composities in de kleuren van je interieur. Schuif net zolang met de patronen totdat je de beste compositie hebt en plak de gekleurde papiertjes dan vast. Met een mooie lijst en passe-partout erom lijkt het net echte kunst.

Van geometrische vormen gekleurd papier, glitterpapier of metallic karton kun je ook prachtige mozaïeken maken. Laat ook de ondergrond terugkomen in de mozaïek en gebruik hiervoor eveneens gekleurd papier, dan krijg je een heel mooi effect.

5. Inktkunst

Kunst maken van inkt is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is inkt op alcoholbasis op glas gieten. De inkt wordt op magische wijze omgezet in een prachtige collage van organische lijnen en vormen. Met een mooie lijst erom is het een echt kunstwerk.