4 leuke en inspirerende DIY klussen voor in huis

creatief klussen

Laten we eerlijk zijn: de kans is groot dat je in 2020 meer tijd thuis door hebt gebracht dan je ooit had kunnen dromen. Het voordeel van deze lockdown? Er is nog nooit een beter moment geweest om een aantal DIY klussen te doen. Misschien merk je dat je toch te weinig opslagruimte hebt of een een ietwat flauw design in je interieur moet worden geüpgraded. Misschien smeekt die lege muur die je aanstaart om aan te worden gekleed met wat kunst. Hoe het ook zij, we noemen 2020 het officiële Jaar van de DIY ideeën.

1. Upgrade je kastdeuren met grondverf of stof

Kasten kun je nooit genoeg hebben, toch? Ook al ben je groot fan van veel opbergruimte, de kasten moeten er natuurlijk ook stijlvol uitzien. Wellicht kan het model dat bij je op zolder staat een upgrade gebruiken of je inloopkast is aan vervanging toe. Probeer een verrassend eenvoudige hack om ze een op maat gemaakte look te geven. Het enige dat je nodig hebt, is een paar meter stof en een nietpistool. Of leef je uit met grondverf en een mooie keur lak.

2. Upgrade je lampenkappen

Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten over ‘mooie’ lampenkappen. Ten eerste kunnen ze elke lamp er oneindig luxer en beter uit laten zien. Ten tweede zijn ze verrassend moeilijk te vinden. Ten derde kunnen ze belachelijk duur worden.

En tot slot: in sommige gevallen kan een unieke decoratieve lampenkap eigenlijk vrij eenvoudig zijn om zelf te maken. Sterken nog, het is zo eenvoudig als je gewoon een bestaande muur van een nieuwe kleur verf wilt voorzien. Kies een mooie kleur stof uit en breng deze met lijm aan op de lampenkap.

3. Een van de beste DIY ideeën: restyle je kasten

Een van de beste manieren voor creatief klussen is om een boekenkast een professionele uitstraling te geven. Als je je vasthoudt aan een beperkt aantal tinten, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je accenten legt in verschillende materialen. Denk hierbij aan keramiek, glas, leer of steen – om dingen interessant te houden.

4. Hang wat kunst op en kies voor wanddecoratie!

Wat is een betere manier om de plek waar je zoveel tijd spendeert, visueel interessant te maken tijdens creatief klussen, dan door wat wanddecoratie aan de muur te hangen? Zorg ervoor dat de lijsten mooi uitgelijnd zijn en kies voor een aantal opvallende werken om die ene saaie muur op te laten vallen.