3 redenen om zelf je meubels te ontwerpen en maken

je-eigen-meubels-ontwerpen

Je eigen meubels ontwerpen: misschien heeft dit idee wel een keer door je hoofd gespeeld. Je eigen meubels maken is, zeker als je gebruikmaakt van een tutorial DIY meubels maken op internet, meestal niet zo ingewikkeld. Zo kun je met gebruik van het juiste hout, grondverf en gereedschap vrij eenvoudig een eiken tafel of een boekenkast in elkaar zetten. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van je eigen meubels ontwerpen? In dit artikel zetten we drie redenen voor je op een rijtje om zelf je eigen meubels maken te gaan.

1. Een eigen unieke stijl creƫren

Een van de belangrijkste redenen om zelf een fraaie kast of een eiken tafel te maken, is dat je unieke designs kunt maken die nergens anders te vinden zijn. En inspiratie voor opdoen is tegenwoordig ook erg gemakkelijk. Een tijdje rondneuzen op sociale media als Pinterest, Facebook of YouTube levert snel veel fraaie voorbeelden op wat er allemaal mogelijk is als je met hout, grondverf en schroeven in de weer gaat. Natuurlijk kun je voor gemakkelijk gaan, een catalogus van een meubelzaak openslaan en een tafel, stoel of kast bestellen. Maar als je creatief bent is je eigen meubels maken prima te doen. Het leuk is verder dat je naast creativiteit bij zelfontwerp jouw creatie volledig kunt aanpassen aan je interieur en aan ander meubilair dat al in huis staat.

je-eigen-meubels-maken

2. DIY meubels maken is voordelig

Nog een goede reden voor DIY meubels maken, is dat dit een goedkope manier is om aan stijlvolle meubels te komen. Als je een complete set meubels nodig hebt, lopen de bedragen al snel op en ben je vaak een flink bedrag kwijt. Zeker als je kiest voor een meubelspeciaalzaak moet je je portemonnee trekken. Kies je ervoor om zelf je meubels te ontwerpen en in elkaar te zetten, dan kun je ontzettend veel geld besparen. En met dat geld kun je natuurlijk veel andere leuke dingen doen.

3. Zet je eigen creaties te koop

We kunnen het nog sterke maken: omdat zelfgemaakt meubilair uniek is, zijn er veel mensen die graag geld betalen voor bijzondere ontwerpen. Een voordeel is ook dat je zo lekker in beweging blijft en je creativiteit de vrije loop kunt laten. Je kunt je zelfgemaakte meubels, zoals een eiken tafel of servieskast, vervolgens via een eigen website, of via een online verkoopsite als Marktplaats of Speurders, te koop zetten. Wat ook goed werkt, is via via je meubels verkopen. Veel succes met geld verdienen!